Hoe gaat KOEN om met jouw persoonsgegevens?

Jouw persoonsgegevens zal KOEN nooit aan derden verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is, of noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst.

 

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zeggen iets over jou of kunnen in verband worden gebracht met jou. Je deelt persoonsgegevens met KOEN als je klant bent, contact hebt, of een nieuwsbrief ontvangt. KOEN kan je alleen goed van dienst zijn als bepaalde gegevens bekend zijn. Daarom wordt je gevraagd naar persoonsgegevens en bepaalde persoonlijke informatie  en worden deze gegevens en informatie verwerkt. Verwerken betekent alles wat met deze gegevens kan worden gedaan, zoals verzamelen, vastleggen, opslaan, aanpassen, ordenen, gebruiken, bekendmaken, doorgeven of verwijderen.

  

 Waarvoor gebruikt KOEN je persoonsgegevens?

 KOEN gebruikt je gegevens om de overeenkomst uit te voeren, de risico's te verkleinen, te voldoen aan wettelijke eisen en om je te informeren. Hieronder worden deze punten nader toegelicht.

 

Uitvoering van de overeenkomst

KOEN kan contact met je opnemen, onderzoeken of je klant bij KOEN kan worden, je gegevens goed in de administratie verwerken en bijwerken als er wijzigingen zijn en je portefeuille beheren.

 

Risico's verkleinen

Door jou bepaalde gegevens te vragen, kan KOEN ervoor zorgen dat je geen te grote risico's neemt bij de beleggingen. Ook kan KOEN zorgen voor goede beveiliging, bijvoorbeeld door gebruikersnamen en wachtwoorden.

 

Voldoen aan wettelijke eisen

Wanneer je klant wordt bij KOEN, wordt gebruik gemaakt van afgeleide identificatie. KOEN vraagt een kopie van je identiteitsbewijs en bewaart dat. Door rekening te houden met veranderingen in je situatie kan KOEN voldoen aan zijn zorgplicht jegens jou als klant.

KOEN kan je gegevens delen met organisaties die deze van de wet mogen opvragen. Bijvoorbeeld: de Belastingdienst: de portefeuille, je BSN nummer, Justitie: bij financiĆ«le fraude, Inlichtingendienst: bij financiering van terrorisme, Toezichthouders: bij onderzoek naar bedrijfsprocessen of bepaalde groepen klanten. KOEN dient zich daarnaast te houden aan internationale wetten en regelingen zoals die over het witwassen van geld.

 

Informeren

Koen houdt je graag op de hoogte. Zo ontvang je als klant onder meer per email een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de strategieƫn, activiteiten en nieuwe ontwikkelingen bij KOEN. Voor het verzenden van de nieuwsbrief maakt KOEN gebruik van Mailchimp. Meer informatie over hun privacybeleid vindt je hier. Als je de nieuwsbrief niet langer wil ontvangen, kun je je afmelden via de link die onderaan elke nieuwsbrief staat.

 

Hoe lang bewaart KOEN je gegevens?

Je persoonsgegevens worden zo lang bewaard als nodig is voor het doel waarvoor ze zijn verzameld, een wettelijke bewaartermijn van toepassing is, of totdat je ze laat verwijderen.

  

Cookies

De website van KOEN maakt gebruik van cookies om de gegevens die je hebt in gevuld te kunnen onthouden en om de website goed te laten werken. Cookies zijn kleine bestandjes die door de website worden gestuurd en door je browser op je pc worden geplaatst. De cookies slaan informatie op en sturen deze terug naar de website wanneer je die opnieuw bezoekt. Je kunt cookies uitschakelen of verwijderen via je browserinstellingen. KOEN maakt gebruik van Google Analytics om het verkeer op de website te optimaliseren. Via de website van KOEN worden cookies geplaatst van Google en de informatie die hiermee wordt gekregen wordt geanalyseerd door Google. Google zal deze informatie alleen met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden, of voor zover derde partijen deze informatie namens Google verwerken. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Meer informatie over het privacybeleid van Google vindt je op hier.

 

Jouw rechten

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb je recht op inzage, correctie, overdracht, beperking van het gebruik of verwijdering van je gegevens te vragen of bezwaar te maken tegen het gebruik daarvan. Je kunt KOEN vragen om een kopie van je gegevens. Daarnaast kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.